Advarsel om psykolog Ritt Marie Dalan

psykolog

Det er viktig å velge en god psykolog.

Vanligvis bruker BedriftsGuiden.no sin blogg å handle om ting du budre kjøpe eller nettsider du burde sjekke ut og så videre. Men en MEGET sjelden gang er det lov å advare mot noe eller noen. Dette er en slik anledning.

Det er ikke alle som har det som kreves til å få tittelen psykolog tenker man, men omtrent alle som tar utdannelsen blir psykologer. Javel. Men etter man har blitt psykolog, starter den virkelige prøvelsen, å skaffe seg kunder.

Særlig om man bor i en liten by der kundegrunnlaget burde være heller tynt. Som for eksempel Narvik.

Det finnes sikkert både gode og dårlige psykologer, man besøker dem på deres kontor, man er ikke fornøyd og så bytter man. Greit nok.

Men enkelte psykologer skiller seg ut.

Ritt Marie Dalan er en slik psykolog. Hun får stadig negativ omtale på nett. Det første man legger merke til etter et Google søk er at hun ikke har et kontor. Hun har ingen vanlig arbeidsplass. Ingen plass for å ta imot kunder. Så hvor arbeider hun?

I norske rettssaler.

Ritt Marie Dalan har nok dermed ikke vanlige drop-in kunder, ingen personer med problemer som hun som psykolog skal kurere. Ritt Marie Dalan har tydeligvis bare EN kunde. Barnevernet.

Så hva er det hun leverer til barnevernet i Narvik og andre kommuner i Nord-Norge? Jo, sakkyndige rapporter. En sakkyndig rapport er en psykologs ekspertuttalelse i saker som  behandles i fylkesnemnd eller tingrett.

Barnevernet er kunden. Og hva bør man som leverandør av slike rapporter gjøre?

Jo, levere.

Når en kommune ønsker å gå for omsorgsovertakelse, bestiller man en sakkyndig som «objektivt» skal uttale seg til enten fylkesnemnd, tingrett, lagmannsrett eller høyesterett. Og når man bestiller noe, vil man vel helst ha det levert?

Så hva tror du psykolog Ritt Marie Dalan leverer?

Jo, hun leverer sakkyndige rapporter om omsorgsovertakelser. Det skal ikke mye research til for å finne ut det.  Det er massevis av advarsler mot Ritt Marie Dalan på nett. Her er en fersk:

Det er ennå flere advarsler på forskjellige Facebook-grupper og nettforum. Massevis. Men hvordan er det mulig?

Javel, så er Ritt Marie Dalan uærlig som psykolog eller sakkyndig, tenker man. Hun er omtales som uredelig i sine rapporter for å levere flest mulig omsorgsovertakelser til sin eneste kunde, for å skape sitt levebrød. Noen gjør sine valg her i livet.

Men det stikker faktisk dypere.

Utrolig nok figurerer psykolog Ritt Marie Dalan sin mor på en gammel liste over sakkyndige innen barnevernet som mange foreldre advarer mot.

Er det mulig å være så nedrig? Går det i generasjoner å livnære seg på å konstruere sakkyndige rapporter for å tjene penger på tragediene man skaper?

Herremin. Man kan undres over samtalene moren sikkert må ha hatt med sin datter…

Du burde nok skammes, Ritt Marie Dalan. Og moren din, også.

Men forresten, hvor mange flere slike sakkyndige psykologer finnes det? Dette var bare en «populær» – eller nærmere sagt beryktet psykolog på internett. Hvor mange flere er det? Og hvor mange barn og familier er det snakk om?

Uansett, på BedriftsGuiden.no finner du anbefalte nettsider innen emnet psykologer her.

Reklamer