Skaff deg en kreativ hobby!

16-bedriftsguiden.wordpress.com

Har du vurdert tegning eller maling?

Det å skaffe seg en kreativ hobby kan gi deg nytt overskudd til en hektisk hverdag!
Har du ikke allerede en hobby bør du seriøst overveie å skaffe deg en. For forskerne er ikke i tvil om at dette kan bidra til å redusere stress og stressrelaterte problemer.

Og stress er noe en ikke skal ta lett på. Det var ungareren Hans Selye som først ble oppmerksom på kroppens stressreaksjon og hvordan den påvirker oss negativt. I dyreverdenen er stress en viktig reaksjon dersom en hurtig trenger å løse akutte problemer, for eksempel det å stikke av fra et angripende rovdyr.

Reduser stress
Stresset setter i gang kjemiske og biologiske prosesser som en har kalt kjempe-eller-flykte-instinktet. Velger du å kjempe mot det angripende dyret trenger du et ekstra gir, og det samme gjelder flykt.

Problemet oppstår i den moderne verden. For mange mennesker av i dag lever i konstant stressmodus. Stressfaktoren er ikke rovdyr, men moderne problemer ofte i forbindelse med jobb.

Ta vare på deg selv
Det er viktig å ta vare på seg selv, og en av de beste bøtemidlene mot stress er å skaffe seg en avslappende hobby. Det høres kanskje rart ut, men helt basale aktiviteter som for eksempel puslespill, kryssord, snekring eller fargelegging, er gode eksempler på i utgangspunktet «meningsløse» hobbyer som kan hjelpe deg med å gjenvinne balansen.

De er «meningsløse» fordi de ikke har spesielt mye nytteverdi utover det at de gjør deg avslappet. Men det er jo nettopp dette som er problemet i dag: Folk er for fokusert på resultater og det å være nyttig.

En hobby kan hjelpe deg med å komme litt ut av tredemøllen.

Tegning og fargelegging
En populær aktivitet nå om dagen er tegning og fargelegging. Spesielt sistnevnte hobby har tatt av, kanskje også fordi den ikke krever særlig talent. Tegning og fargelegging setter også hjernen din inn i spesielle hjernebølger som er spesielt avstressende. Husk på at det ikke er mulig å gjøre feil, men om du trenger korrekturlakk: Finn utvalget her.

Dette med tegning og fargelegging er selvsagt bare en av mange muligheter.
På et nettsted som www.stoffogstil.no finner du en rekke andre ideer. Og det handler om strikking!

Strikking er populært
Strikking er også blitt populært, og det er også overraskende mange menn som kaster seg på bølgen. Ikke bare er det nyttig med tanke på gode, varme og kreative plagg til en selv, eller kanskje også venner og familie. Men det er jo også en ypperlig måte å få hjernerytmene over på andre bølgelengder.

Et par timer for uken med strikking kan gi deg immunitet mot utbrenthet, og kanskje også noen år ekstra. For det er jo ikke tvil om at stress fører til en rekke sykdommer.

Selvsagt finnes det en lang rekke andre hobbyer du kan begynne med, men om du ikke har spesielle ideer anbefaler vi at du vurderer både strikking, fargelegging og tegning. Sett av et par timer i uken til dette, og se at livskvaliteten øker i det daglige.