Bytt ut din gamle sovesofa nå!

Interior design series: Modern living room with big empty white

Lyst på en ny sovesofa?

De aller fleste norske hjem har minst en sovesofa. Dette er praktiske møbel som hjelper deg den gangen du skal ha overnattingsbesøk. Og noen bruker dem faktisk hver eneste dag.

For om du bor på en mindre hybel eller et studio, er det kanskje bedre at du bruker en sovesofa å ligge i om natten. Da kan du slå sofaen sammen på dagtid, og dermed vinner du automatisk fire til fem kvadratmeter med gulvplass.

Er hybelen din på 20 til 30 kvadratmeter merker du denne økte plassen godt.

Praktiske sovesofa
Dermed ser du med en gang en av de viktigste bruksområdene for sovesofa, nemlig for den som bor på et mindre rom. Enten det når er snakk om et rom en har i et kollektiv eller hjemme hos familien, eller om en bor på hybel eller studioleilighet.

Dersom dette er din situasjon forstår vi at du kanskje vil velge den rimeligste sovesofaen du finner, men da vil vi bare minne om at enkelte av de rimeligste sovesofaene kan være ganske horrible å sove i. For ikke å si å sitte i.

Om du kommer til å ergre deg over en vond sofa til å binge-watche TV-serier på Netflix, eller en dårlig seng når sofaen slås ut, da er det bedre å investere noen tusenlapper ekstra for å få en god sovesofa. Tidligere fantes det lite å velge i, men i dag kan du kjøpe meget gode sovesofaer som du både sitter og ligger godt i.

Japansk Futon
En av de nettbutikkene som har et godt utvalg av bra sovesofa, er UnoLiving.no. Klikk her for utvalget av sovesofaer. Dette er en meget god interiørbutikk, med mange spennende varer. Så det lønner seg å ta en titt uansett.

Om du trodde at sovesofaer var et nytt fenomen, tenk om igjen.

I Japan har de hatt denne skikken lenge, ikke minst med de berømte Futon-madrassene. Dette er spesielle madrasser som kan foldes fra å være en seng, til å bli en sofa.

Enkelt og praktisk
Som sagt har de fleste norske hjem minst en sovesofa.

I mindre hjem er den kanskje plassert i stuen, eller på et barneværelse. Men om du har et større hjem med flere stuer er det sikkert vanligere å plassere sovesofaen i en mindre stue som en kanskje ikke bruker like ofte. I hovedstuen vil en kanskje ha en meget god sofa, og det er ikke alltid like lett å finne sovesofa av denne kvalitet. Selv om møbelfabrikkene har begynt å nærme seg på en rekke av sine sovesofaer.

Spar plass, sov godt
Det er vel lien tvil om at sovesofaer ble laget med tanke på å spare plass. Så om du allerede bor herskapelig, med nok gjesterom, er kanskje ikke sovesofa nødvendig. Men de fleste av oss bor på mindre antall kvadratmeter, og da er sovesofaen nærmest et must.
For det er viktig å kunne tilby en soveplass dersom en får folk på overnattingsbesøk.

Invester i en sovesofa du også, og sjekk de tipsene du finner både her og på den nevnte linken. Se etter kvalitet, og bruk gjerne litt mer enn det du planla. Da får du en sovesofa som er god å sitte i, og god å sove i.